Καλώς ήλθατε στο backpacker's distillery

If you got here while blogsurfin', or by accident or if you don't speak greek:

backpacker's distillery is a greek-speaking podcast dedicated to hip hop music, mainly from (but not restricted to) the underground-indie US scene. Canadian and european hip hop (from UK, France, Sweden etc) also gets its fair share in our playlists.

Even if you don't speak greek, feel free to download a couple of episodes.

Special episodes' guide:

episode 02: Army of the Pharaohs tribute

episode 05: about famous posse cuts

episode 07: famous producers jacking beats ?

episode 09: Valentine's day hip hop for lovers episode

episode 10: J.Dilla tribute (R.I.P)

====================================================================

Το Podcasting ή "audioblogging" αποτελεί μία νέα κίνηση τόσο ερασιτεχνών όσο και επαγγελματιών στο διαδίκτυο και αποτελεί ένα είδος ραδιοφώνου "on demand" δηλαδή ραδιόφωνο που μπορεί κανείς να ακούσει όποτε το ζητήσει.Η λειτουργία του έχει ως εξής: Ο ραδιοφωνικός παραγωγός ηχογραφεί τις εκπομπές του ραδιόφωνου του σε mp3 και τις ανεβάζει στο Ίντερνετ απ' όπου οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν και να το ακούσουν όποτε θέλουν. Μπορούν επίσης να το περάσουν στο κινητό ή στο mp3 player τους και να το ακούσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

backpacker's distillery: ένα podcast που μιλάει ελληνικά αλλά ακούει hip hop από USA, France, UK,Canada, (και άμα λάχει και από España, Italia, Malta, Росси́я,Polska κλπ ).

Οι συντελεστές της εκπομπής -μάστορες της μουσικής απόσταξης- οργώνουν και αλωνίζουν καθημερινά το internet, ψάχνουν, ψάχνονται, διαβάζουν, ενημερώνονται και προσπαθούν να παρουσιάζουν κάθε φορά ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί από την διεθνή hiphop παραγωγή.

"backpacker's" γιατί γουστάρουμε να ακούμε μουσική. Τελεία.

Ηiphop μουσική. Ξανά τελεία.

Σωστή hiphop μουσική. Τελεία και παύλα.

Στίχους που έχουν κάτι να πουν, στίχους που βάζουν το μυαλό σου σε κίνηση, ή απλά στίχους καρφωμένους σε flow πιο γρηγορα απ΄ότι τους διαβάζει το μάτι σου.

Παραγωγές από producers που παίρνουν το αυτί σου και το κολλάνε στα ηχεία. Samples και loops που σε κάνουν να θες να χορέψεις, να κουνηθείς, να ραπάρεις ή απλά να μένεις με το στόμα ανοιχτό ( Το γνωστό και ως :Ρετομπουστητιπηγεκαισαμπλαρε! φαινόμενο. )

"distillery" γιατί στα "τραγούδια" με ημερομηνία λήξης, απαντάμε με albums και κομμάτια που ωρίμασαν στα βινύλια, τα cd μας, και -γιατί όχι- στους σκληρούς δίσκους και τα mp3 player μας και κυρίως σττις καρδιές μας. Κομμάτια που αντέξαν στο χρόνο ή που εμείς κρίνουμε ότι θα αντέξουν (και αξίζουν τον κόπο).

Κάθε Τετάρτη λοιπόν θα ανεβαίνει και ένα καινούργιο απόσταγμα-επεισόδιο σε δυο μισάωρα αρχειάκια.(13,7 ΜΒ-64kbps έκαστο). Feel free να αφήσετε σχόλια, παρατηρήσεις, παραγγελιές & αφιερώσεις (αυτά τα τελευταία με μέτρο-δεν είμαστε o Village FM). Τυχόν αρνητικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί είμαστε κομπλεξικοί :-)

Καλως ήλθατε στο backpacker's distillery λοιπόν και καλή ακρόαση